My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Nyttig

Slik velger du sunt brød

Grovt brød er sunt og bra for barna – og voksne! Grovt brød inneholder fiber, vitaminer og mineraler, og jo grovere brødet er, jo flere næringsstoffer inneholder det.

 

sunt brød

 

Grovt brød er med på å gi barnet ditt de næringsstoffene det trenger for god vekst og utvikling I DAG, samtidig med at det er med på å redusere risiko for hjerte- og karsykdommer, diabetes type 2 og kreft i tykktarm og endetarm I FREMTIDEN. Et godt valg, rett og slett!

Det er vanskelig å se på et brød om det er grovt eller ikke, og man kan la seg lure av fargen. Et lyst brød kan faktisk vise seg å være grovere enn et mørkt brød.

Derfor er Brødskala`n et kjekt hjelpemiddel, som gjør det enkelt å velge et sunt og grovt brød.

 

Velg brød som har 3, helst 4 skraverte felter på Brødskala´n.

sunt brød

Figuren er hentet fra matportalen.no

Du kan lese mer om merkeordningen her.

 

Sliter du med at barnet ditt (eller du) ikke liker grovt brød?

Noen ganger kan det hjelpe å finne brød som ikke har synlige korn, og er mykere å tygge. Her er noen eksempler det kan være lurt å prøve:

  • “Barnebrød”: Det finnes brød som er rettet mot barna, som har bilde av en tegneseriefigur eller film-helt på emballasjen. Disse brødene er ofte grove og sunne – heldigvis! De er lyse i fargen, har ikke synlige, store korn og er lette å tygge. Bruk Brødskala´n og dobbeltsjekk at brødet har 3, helst 4 skraverte felter.
  • Ferdig oppskåret brød og polarbrød kan være gode alternativer for å variere brødmaten. Bruk Brødskala´n og velg produkter som har 3, helst 4 skraverte felter.
  • Varier med knekkebrød. Bruk Brødskala´n her også, og velg knekkebrød med 3, helst 4 skraverte felter.

 

Les også:

Slik velger du sunt pålegg 
Når barn lever på brødskiver

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *