My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Middag,  Oppskrifter,  Topp 10 populære oppskrifter

Grove pannekaker

Pannekaker er en sikker vinner til middag – de er populære og barnevennlige. Lag sunne og grove pannekaker, så kan du servere dem så ofte du vil, og med god samvittighet!

 

grove pannekaker

 

Mine grove pannekaker er de beste. Det er ikke sikkert du er enig. Men i vårt hus er dette prisvinnende pannekaker, innen flere kategorier.

 • De vinner på smak: Alle elsker pannekakene mine, både barna og ektemannen.
 • De vinner på sunnhet: De er laget med utelukkende sunne ingredienser.
 • De vinner på enkelhet: De består av kun 3 ingredienser.
 • De vinner ikke minst på popularitet: Det er den mest lagde middagen her i huset.

 

Fredag er pannekakedag

Hver fredag. Ungene vet det, mannen min vet det, naboene vet det. Vi spiser pannekakemiddag i skjønn harmoni alle fem (stort sett), og det gir oss en vellykket og hyggelig avslutning på uka / start på helga. Det gir også meg og min mann muligheten til å være kreative og lage en mer tilpasset voksenmiddag disse fredagene. Det kommer godt med i et kosthold som er skrekkelig barnevennlig.

 

grove pannekaker

 

Det er lurt å lage sunne og grove pannekaker – jeg anbefaler det på det varmeste

Det er nemlig så deilig å være den snille mammaen som lager pannekaker hver fredag, så deilig med takknemlige barn som spiser maten sin uten sure miner, og så deilig å ha et måltid som til og med minstemann kan sitte og grise litt med, uten at vi må ty til grønnsåpe eller malingsspann etter endt måltid. Alt dette deilige uten at jeg kompromisser på sunnhet! Og hvis jeg får lurt i ungene noen gulrotstaver som ventemat, i tillegg til å ha friske bringebær og blåbær til pannekakene, er samvittigheten gullende ren.

 

Ingredienser:
 • 3 dl sammalt mel, f.eks. Fibra
 • 4 egg
 • 5 dl melk

 

Slik gjør du:
 1. Bland mel, egg og halvparten av melken med en visp.
 2. Tilsett resten av melken og visp sammen.
 3. La røren svelle i 30 minutter.
 4. Stek pannekaker i stekepannen på middels sterk varme.

 

Vil du prøve andre varianter av pannekaker?

Prøv Enkle bananpannekaker! De er grove, søte og en god variasjon til de tradisjonelle pannekakene! Og siden de er søte og gode, helt uten at man må strø dem med sukker eller ha på syltetøy, passer de godt som turmat!

Kokospannekaker er en annen variant, som lages som lapper (à la amerikanske pannekaker) og som gir en eksotisk tvist på smaken.

 

grove pannekaker
Enkle bananpannekaker!

 

 

12 Comments

 • Clara

  Endelig! Gang på gang har jeg forsøkt ulike oppskrifter på grove pannekaker på barna mine. Nå endelig satt det. Alle likte smaken og jeg elsket at det var så enkelt. Gleder meg til å teste kokos-varianten. Tusen tusen takk. 🙂

  • Rose

   Så hyggelig å høre! Det er rart at denne enkle oppskriften fungerer så bra, men det gjør den! Tusen takk for kommentaren! Og lykke til med kokos-varianten! Rose

  • Rose

   Hei! Du kan lage røren kvelden før og oppbevare den i kjøleskapet før steking. Du kan også lage pannekakene og ha dem i kjøleskapet ferdig stekt. De er gode i flere dager etter steking! 🙂

 • Cecilia

  Hei, ser godt ut 🙂
  Jeg er skeptisk når jeg trykker meg inn på “mat barna liker”- sider fordi det sjeldent er noe som ville passe mine barn. men her tror jeg kanskje du snakker samme språk som oss 🙂

  Hvor mange pannekaker blir dette ca?

  Vi pleier å lage fine pannekaker på 2 l melk til familien på 6. regner med at disse er mektigere…
  Men 5 dl er litt lite fortsatt vil jeg tro..?

  Vi elsker pannekaker med sukker og sitron 😀

  • Rose

   Hei! Og takk for kommentar! Ingenting er bedre enn å snakke samme språk i denne verdenen! 🙂
   Denne oppskriften vil jeg si gir 8-10 pannekaker. Jeg lager dem så tynne jeg klarer, for de er, som du sier mektigere. Og de er best tynne. Oppskriften holder akkurat ikke til oss på 5, men det passer fint, siden jeg gjerne spiser meg mett på noe annet etterpå. Så da vet du litt bakgrunn før du velger porsjon! 🙂
   Pannekaker med sukker og sitron må prøves!

 • Hanne

  Hei, disse er virkelig gode! Når jeg er i siget, slenger jeg også i litt chiafrø og kanskje en liten klatt smeltet smør. Uansett, uslagbar oppskrift, og her spiser to voksne og ett lite barn opp smitt og smule i full fart. Vår lille pode sa i dag flere ganger “kjempegodt” og “jeg er heldig som får pannekaker”!🙂 Takk for fine oppskrifter og litt hverdagsinspirasjon!

 • Mie

  Har du forslag til noe som kan erstatte egg til mini som har allergi mot eggehvite? (Og kumelk, men da funker kanskje havremelk fint?) 🙂

  • Rose

   Hei! Det finnes ulike typer eggerstatninger i butikken, men det er også mulig å bruke avkok fra kikerter eller linfrø, eller en godt moden banan. Melken kan du bytte ut med havremelk, ja. Lykke til! 🙂

  • Therese

   Hej, jag gör pannekakerøren som du men jag byter ut hälften av melet med havregryn och så har jag i mais och kör runt med stavmikseren. Alla liker de, också vänner till 7-åringen som har vart på besøk.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *