Brokkoli- og potetsuppe med lompetoast
Dette er suppe med brokkoli og potet, servert med lompetoast som tilbehør. Det er en enkel, rask og billig middag. Lag den gjerne for å bruke opp rester i kjøleskapet.
Suppe med brokkoli og potet gir en god dose grønnsaker. Lompetoasten gjør det hele mer spennende, samtidig som det blir mer å tygge på. Sammen blir dette et prima måltid!
På bildet over, er det brødbiter eller “krutonger” i suppen. Disse er latterlig enkle, men går rett hjem hos barna.
Ingredienser:
Suppen:
- 1 brokkoli
- 5 poteter (ca 350 g)
- 4 vårløk / 0,5 løk
- 1 fedd hvitløk
- 7 l vann
- 0.5 buljongterning
- 1 dl fløte
- salt og pepper
Lompetoast:
- potetlomper
- gulost
“Krutonger”:
- brød, gjerne skalken
Slik gjør du:
Suppen:
- Finnhakk hvitløk, og grovhakk de andre grønnsakene.
- Kok opp vannet og bland ut buljongterningen.
- Surr vårløk/løk og hvitløk i olje.
- Tilsett grønnsakene og buljongvannet. La det koke i 10 min, eller til grønnsakene er myke.
- Mos suppen med en stavmikser slik at den blir klumpefri.
- Tilsett fløten sakte i en tynn stråle, mens du rører.
- Smak til med salt og pepper.
- Kok opp.
Lompetoast:
- Dekk halve lompen med gulost (bruk ostehøvel).
- Legg lompen dobbelt.
- Stek lompene i stekepanne, UTEN at du bruker smør eller olje. Stek lett på begge sider, til osten har smeltet, og lompen har fått sterkere farge.
“Krutonger”:
- Skjær brødskalk eller brødskiver i små biter.
- Stek bitene i ovnen på 200 g, i et par minutter, til bitene blir tørre og sprø.
Alternativt (og det jeg pleier å gjøre): Ta vare på brødskalken, skjær den i biter og la bitene ligge på brødfjølen over natten. Da er de sprø og klare til bruk neste dag. Mine barn kaller dette knasebrød!
Dryss “krutongene” over suppen, og server med lompetoast som tilbehør!
God middag!