My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Kaker og godbiter,  Oppskrifter

Bringebærkake med nøtter

Dette er en smakfull og deilig bringebærkake, som er full av næringsstoffer! Den lages med grovt mel, nøtter og olje, som gir kostfiber, vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer. Med litt sukker og syltetøy smaker den nydelig! Bringebærkake er et godt alternativ til noe søtt, og hvis det er behov for ekstra energi, hos for eksempel småspiste barn, er dette en dessert man kan servere med god samvittighet!

 

bringebærkake

 

Lite gir mer sommerfølelse enn bringebær! Heldigvis er dette en bringebærkake som er like lett å lage sommer, som vinter! Og min erfaring er at den faller i smak – hos både store og små.

 

Ingredienser:
 • 1 egg
 • 250 g rapsolje
 • 1 dl sukker (eller mindre)
 • 2,5 dl fullkornshvetemel, f.eks. Fibra
 • 2,5 dl hvetemel
 • 3 dl grovhakkede nøtter, f.eks. pekannøtter, hasselnøtter, mandel, cashewnøtter, valnøtter – det du har og liker!
 • 200 g bringebærsyltetøy

Hvis du ikke har bringebærsyltetøy, eller du rett og slett har mer lyst til å lage denne med en annen smak, går det HELT FINT. Alternativer er syltetøy med jordbær, rabarbra, plomme, eller noe annet – du velger!

 

Slik gjør du:
 1. Bland mel, sukker og nøtter i en bakebolle.
 2. Tilsett olje og egg, og bland godt sammen.
 3. Legg halvparten av deigen i en bakepapirkledt form, tilsvarende ca 20 x 20 cm. Klem deigen på plass, slik at den blir jevn.
 4. Smør bringebærsyltetøyet utover deigen.
 5. Dryss resten av deigen over, og trykk den forsiktig ned i syltetøyet. La det være en ujevn overflate, da ser kaken penere ut når den er ferdig.
 6. Stek kaken midt i ovnen, på 175 graders varme, i ca 40 minutter.
 7. Avkjøl kaken, og skjær den i biter.

 

bringebærkake

 

Dette er en bringebærkake som er inspirert av en oppskrift jeg fant i en bok som heter “Bringebærlandet”. Her jeg bor, har jeg rett og slett dette “Bringebærlandet” like i nærheten, og på sommeren drar jeg hit og kjøper bringebær som nettopp er plukket, rett fra jordet.

Snakk om luksus!

Du kan lese mer her: https://bringebærlandet.no

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *