My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Frokost/lunsj/kvelds,  Kaker og godbiter,  Oppskrifter

Grove vafler med rømme

Grove vafler, laget med rømme og mindre sukker, er vår favoritt-lunsj i helgene! Og hvis det blir noen igjen, er det ingenting som er bedre enn å legge et par hjerter i matpakken til barna.

grove vafler med rømme

Jeg lager alltid grove vafler når jeg har rømme (eller creme fraiche) som har gått ut på dato, og burde vært spist. Det er min perfekte unnskyldning til å lage disse vaflene!

Vaffel-kjærlighet

Det er lite som gir så god følelse som vafler. Enten vi steker inne, og lar huset fylles av den deilige lukten, eller tar med vaffeljernet ut, og frister hele nabolaget med duften. Det blir sjelden feil med vafler, og man kan liksom ikke spise vafler i dårlig humør. Ikke sant??

Når vaflene i tillegg er sunne nok til at man ikke trenger å begrense seg, blir det vinn-vinn for alle. Derfor kan du servere disse vaflene til lunsj eller sende dem med i matpakken, og jeg kan love deg: Grove vafler med rømme har aldri slått feil, verken hos barna eller voksne!

Grove vafler med rømme
Vaffel med gulost og eple!
Ingredienser:
  • 5 dl fullkornshvetemel eller sammalt mel, f.eks. Fibra
  • 1 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 80 g smeltet smør eller olje
  • 4 egg
  • 2-3 dl melk
  • 3 dl rømme eller creme fraiche, gjerne utgått på dato
Slik gjør du:
  1. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle: mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker.
  2. Bland sammen de våte ingrediensene i en annen bolle: egg, melk, rømme og smeltet smør eller olje. Start med 2 dl melk, men hvis du i punkt 3 får en veldig tykk røre, kan du tilsette 1 dl ekstra.
  3. Hell den våte blandingen over den tørre, og bland sammen.
  4. La røren stå og svelle litt.
  5. Stek vafler.
  6. Server!
Servering:

Disse vaflene er så gode, at jeg faktisk liker dem best som de er – uten noe oppå! Men å servere med frukt og bær, er alltid lurt, for å sikre at barna fyller opp med disse godbitene også.

Prøv ut pålegg som gulost og skinke, med f.eks. eple, pære eller cherrytomater som tilbehør.

Eller kanskje syltetøy og brunost med bær ved siden av?

Eller for all del: Server på tradisjonelt vis med syltetøy og en rømme-klatt!

grove vafler med rømme
Vaffel-toast med ost, skinke og cherry-tomater

Velbekomme!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *